Kunstudstilling

I hele september måned udstiller billedkunstner Lisbeth Gjørtz Fast sine værker i Gug kirkes lokaler.

Udstillingen åbnes ved en fernisering onsdag d. 4. september kl. 17.00 i Gug kirke. 

Billedkunstner Lisbeth Gjørtz Fast fortæller om sin kunst: 
”Jeg går først i gang med at male, når jeg ikke har en forestilling og dermed et krav. Der er jeg stærkest og klar til at udnytte tilfældighedens styrke i den skabende proces. 
Mine billeder viser håndens forløb, processens rytme. Jeg er mere optaget af flowet end detaljen. Jeg maler ikke hen mod et bestemt motiv, men pludselig er det klart, fanget i et splitsekund. Der er det færdigt og bedst. Når jeg maler, er det en samlet proces. Hele vejen i ét stræk, uanset format. Mit mål er, at det jeg skaber, skal gøre en forskel. Jeg maler for at få adgang til det uforståelige sprog, der rører i det inderste. Lige dér er vi mest autentiske, både i processen og som beskuer.

Det handler om jordens pulsslag nr. 4 - vinteren. Vinteren er min tid. Landskabets ro med det grafiske udtryk virker trods al sin enkelthed dramatisk. Når jorden er ´nøgen´, ses formen, stilheden fornemmes og giver plads til mig deri. Blikket og tankerne hænges til tørre på denne tid. Essensen af mit arbejde som billedkunstner er glæden ved at skildre netop denne landskabskile, som ligger lige under himlen over havet – i dens uendelige former for udtryk. En hyldest til Vinterens Tone og Vinterens Lys.”  


Menighedsrådet er vært for et glas vin og lidt snacks, efter åbning af udstillingen er der et kort foredrag af kunstner Lisbeth Gjørtz Fast. Vi runder arrangementet af med et musikalsk indslag.  

CV Lisbeth Gjørtz Fast